Com tractar i netejar el gres

Publicada en

Com tractar i netejar el gres. A causa de la seva gran porositat pot ser dificultós mantenir-lo en perfecte estat. Un dels principals problemes que planteja el gres és la seva porositat, que fa que la brutícia s'incrusti en ell. Per impedir que es taqui hi ha dos mètodes, el tradicional, emprant productes de neteja d'ús domèstic, i el mètode més modern, que utilitza productes de neteja industrials. El mètode clàssic consisteix a preparar una barreja amb una part d'oli de llinosa i dues parts d'essència de trementina. S'haurà de escalfar aquesta barreja a 50 graus i aplicar-la sobre el gres, ben net, amb l'ajuda d'un pinzell. Després, deixar que el sòl s'assequi i encerar-lo amb cera líquida. El mètode modern consisteix a aplicar un producte especial de saturació que hauria de tenir components cristal·litzats o hidròfugs. Aquests components són resines que tapen els porus del fang cuit que conforma el gres i que impedeixen tant la penetració d'elements líquids com sòlids i faciliten la neteja dels sòls, ja que la brutícia no s'incrustarà. Per evitar que s'incrusti la brutícia serà apropiat conèixer la manera més fàcil per netejar-lo. Cal no oblidar que el seu principal inconvenient és la seva enorme porositat, de manera que les taques d'aigua, greix o restes de menjar penetraran molt fàcilment en el fang cuit. Per eliminar-les també hi ha dos mètodes. El primer consisteix a impregnar les parts tacades amb un detergent fort en pols dissolt en aigua (150 grams de detergent per cada litre d'aigua) i netejar després la resta del sòl amb una solució més rebaixada, fregant amb un raspall fort. La segona opció consisteix a fregar el terra amb una solució d'aigua i un 5% d'àcid clorhídric, insistint particularment en les zones amb majors taques. Després de netejar el terra d'una de les dues maneres es procedirà a aclarir abundantment. Altres opcions de neteja consisteixen a fregar amb sabó líquid de brea i un fregall i posteriorment aclarir, o bé fregar les taques amb un drap amarat en aiguarràs i cobrir amb terra de "Sommières" (Gran llevataques natural d'argila molt fina amb gran poder llevataques i absorció d'olors. Absorbeix i neutralitza taques de greix, vi, orina d'animals, males olors ...). Deixar actuar aquesta solució i tot seguit emprar una aspiradora o una escombra per retirar la terra.

Com tractar i netejar el gres. A causa de la seva gran porositat pot ser dificultós mantenir-lo en perfecte estat.
Un dels principals problemes que planteja el gres és la seva porositat, que fa que la brutícia s’incrusti en ell. Per impedir que es taqui hi ha dos mètodes, el tradicional, emprant productes de neteja d’ús domèstic, i el mètode més modern, que utilitza productes de neteja industrials.
El mètode clàssic consisteix a preparar una barreja amb una part d’oli de llinosa i dues parts d’essència de trementina. S’haurà de escalfar aquesta barreja a 50 graus i aplicar-la sobre el gres, ben net, amb l’ajuda d’un pinzell. Després, deixar que el sòl s’assequi i encerar-lo amb cera líquida.
El mètode modern consisteix a aplicar un producte especial de saturació que hauria de tenir components cristal·litzats o hidròfugs. Aquests components són resines que tapen els porus del fang cuit que conforma el gres i que impedeixen tant la penetració d’elements líquids com sòlids i faciliten la neteja dels sòls, ja que la brutícia no s’incrustarà.
Per evitar que s’incrusti la brutícia serà apropiat conèixer la manera més fàcil per netejar-lo. Cal no oblidar que el seu principal inconvenient és la seva enorme porositat, de manera que les taques d’aigua, greix o restes de menjar penetraran molt fàcilment en el fang cuit.
Per eliminar-les també hi ha dos mètodes. El primer consisteix a impregnar les parts tacades amb un detergent fort en pols dissolt en aigua (150 grams de detergent per cada litre d’aigua) i netejar després la resta del sòl amb una solució més rebaixada, fregant amb un raspall fort.
La segona opció consisteix a fregar el terra amb una solució d’aigua i un 5% d’àcid clorhídric, insistint particularment en les zones amb majors taques. Després de netejar el terra d’una de les dues maneres es procedirà a aclarir abundantment.
Altres opcions de neteja consisteixen a fregar amb sabó líquid de brea i un fregall i posteriorment aclarir, o bé fregar les taques amb un drap amarat en aiguarràs i cobrir amb terra de “Sommières” (Gran llevataques natural d’argila molt fina amb gran poder llevataques i absorció d’olors. Absorbeix i neutralitza taques de greix, vi, orina d’animals, males olors …). Deixar actuar aquesta solució i tot seguit emprar una aspiradora o una escombra per retirar la terra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *